Intuitext.roDidactic.ro

Câştigătorii concursului Şcoala creativă 2016

Felicitări tuturor participanţilor! Au fost propuse proiecte frumoase, am văzut idei creative, activităţi bogate şi variate.
Şi, mai ales, am văzut zâmbete şi copii bucuroşi, veseli, care au lucrat cu mare drag în toate activităţile!
Premiu specialObiecte în miniatură, propus de iugagabriel230
Felicitări lui Iuga Gabriel, un elev talentat, creativ şi isteţ care s-a înscris singur în concurs şi şi-a prezentat obiectele în miniatură, realizate chiar de el! Un sincer Bravo din partea noastră, şi, suntem siguri, şi din partea comunităţii Didactic.ro! Te aşteptăm cu drag şi la concursul viitor!

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

Metode de instruire – Metoda jocului didactic
Jocurile didactice au multiple valenţe: nu doar ating cu mai mare eficienţă obiectivele educaţionale; creează un climat relaxant în clasă, diminuează blocajele emoţionale, alungă oboseala şi plictiseala.

Proiectele pentru mediu şi educaţie profesională pot câştiga până la 15000€
Proiectele pot fi înscrise până la data de 17 noiembrie 2016, ora 18:00. A doua etapă a competiției constă în perioada de votare a publicului (23 noiembrie – 1 decembrie, ora 18.00).

Manualul de Geografie clasa a IV-a Intuitext a câştigat locul I la calitate
Vă invităm să răsfoiți și să alegeți manualul de Geografie pentru clasa a IV-a!

Joc de rol La piaţă, fotografie publicată de sensy

Strategii didactice de succes

Copilăria în era digitală

În ziua de azi, ne place sau nu ne place, avem de-a face cu o altă copilărie. Este o copilărie a celui mai modern mediu de comunicare electronic-calculatorul, o copilărie a smartphone-urilor şi a tabletelor, a internetului şi a site-urilor de socializare.
Copilăria este vârsta jocului. Ştim că jocurile se  modifică de la o generaţie la alta. Trebuie să recunoaştem că jocurilor aşa-zis tradiţionale, li se adaugă mereu altele noi, că în acest moment de dezvoltare a umanităţii, jocurile de altădată, care ne-au încântat copilăria şi ne-au ajutat spre drumul nostru de maturizare, nu mai sunt de „actualitate”.

Prof. înv. primar Todea Ion Sebastian
Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra

Suntparinte.ro

Motivaţia pentru lectură

Gânduri şi emoţii. Poveste terapeutică pentru copii

Numerele de la 1 la 20 în engleză

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Noiembrie 2016