Intuitext.roDidactic.ro

Cei 10 profesori premiaţi la Gala MERITO, de la stânga la dreapta: Dorin Fiscutean, Eva Pintea, Corina Ciucu, Liliana Mursă, Cătălina Popa, Paula Ciucur, Liliana Grigoriu, Domnica Boboc, Lucian Oprea, Monica Mocanu.

Premiile MERITO: Zece profesori cu vocație au fost premiați de comunitatea de business

Zece cadre didactice din diverse colțuri ale țării au primit recunoaștere publică din partea comunității Romanian Business Leaders, pentru impactul pozitiv pe care îl produc zi de zi în societate, prin modul în care-și fac meseria și pentru schimbarea în educație pe care o produc la firul ierbii, prin forțe proprii.
Cei zece profesori cu vocație premiați la Gala MERITO – ediția I sunt: Dorin Fiscutean, Eva Pintea, Corina Ciucu, Liliana Mursă, Cătălina Popa, Paula Ciucur, Liliana Grigoriu, Domnica Boboc, Lucian Oprea, Monica Mocanu.

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

59% dintre învățători utilizează manualul digital la clasă
În opinia învățătorilor intervievați, 80% dintre ei consideră utilizarea manualului digital la clasă ca fiind o idee bună și 44% dintre aceștia se declară mulțumiți de conținutul existent în manualele digitale.

La Dino Parc găseşti educaţie non-formală pentru Şcoala Altfel
Dino Parc se întinde pe o suprafaţă totală de 1,6 hectare pe care veţi găsi 46 de dinozauri atestaţi ştiinţific conform ultimelor descoperiri paleontologice şi un vulcan realizat pe baza unei colaborări cu experţi de la Hollywood.

Bibliografie pentru manualele Intuitext CLR clasa I şi a II-a
Mulţi copii găsesc textele literare din manualele Intuitext interesante şi atractive şi îşi doresc să citească mai mult din operele literare propuse.

Dinozaur în Dino Parc

Atelier de creaţie cu părinţii, fotografie publicată de luxita

Strategii didactice de succes

Metode de consiliere a copiilor

În majoritatea școlilor există un consilier școlar care vine în sprijinul nevoilor elevilor. Uneori cel care apelează la serviciile oferite de cabinetul de asistență psihopedagogică al școlii este însuşi elevul, alteori dirigintele acestuia sau părintele elevului în cauză. În cadrul comunității se întreabă: Oare ce fac elevii la consilierul școlar? Stau întinși pe o canapea și vorbesc despre conflictele cu părinții? Își împărtășesc visele? Sau poate că ascultă ceea ce consilierul școlar le spune că este bine sau greșit în comportamentul lor?

Profesor consilier şcolar Zmău Ioana-Camelia
CJRAE, Iaşi

Suntparinte.ro

Cum se desenează un delfin

Când profesorii nu se înţeleg cu părinţii

Metode de memorare eficientă

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Martie 2016