Intuitext.roDidactic.ro

Sfatul zilei de la echipa ExamenulTau.ro

Titularizare 2015 - Modele de subiecte, bareme de corectare și calendar titularizare

A început înscrierea la concursul național de titularizare: în perioada 11 mai - 19 mai, la inspectoratele școlare se înregistrează dosarele de înscriere. Primele modele cu subiecte și bareme pentru fiecare disciplină au fost publicate pe site-ul ministerului.
Proba scrisă va cuprinde 3 subiecte, a câte 30 de puncte fiecare. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se acordă prin împărțirea la 10 a punctajului total obținut.
Subiectele sunt proiectate în conformitate cu tematica şi bibliografia prevăzute în programele specifice pentru concurs.
Toate subiectele sunt obligatorii, iar timpul de lucru efectiv este de 4 ore.
Descărcați modelele de subiecte și bareme pentru concursul de titularizare 2015.

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

Trenulețele magice – joc didactic
Activitate creativă care poate fi susținută la discipline diverse. Copiii lucrează în echipă pentru a descifra enigma propusă în joc.

Învață cum să înveți ce nu afli de la școală
Speakeri de top, academicieni, profesori care antrenează genii, psihologi, profesori, părinți, studenți precum şi reprezentanți ai presei se întâlnesc la Bucureşti, în cadrul Conferinței şi Workshop-ului educațional „Învață CUM să Înveți”.

Metodologia de organizare a Evaluării Naționale pe înțelesul părinților
Am citit pentru dvs metodologia, am grupat prevederile pe temele importante și le-am prezentat succint, ca să fie ușor de parcurs și de înțeles.

Parada florilor, fotografie publicată de rosca3

O zi de muncă la grupa Ursuleților, fotografie publicată de 1iuliaana

Strategii didactice de succes

Cum motivăm copiii să citească?

E recomandabil, ca părinți, să nu impunem copiilor să citească cărți pe principiul: ”Eu la vârsta ta citeam ... Jules Verne”. De multe ori se uită că sunt copii cărora le place să citească poveşti cu prințese sau roboți, cu maşini. La fel, ca dascăl, pentru a veni în sprijinul lor am încercat mereu la clasă să adaptez programa de lectură ținând cont de noile apariții editoriale, scriitori noi, contemporani.

Înv. Dorina Telcean,
Şcoala Gimnazială Nr. 1, Bistrița

Suntparinte.ro

Jocuri de gândire critică pentru copii

De ce e important să îl laşi pe copil să greşească

Pictura cu degetele

Cum puteți publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experiența personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecție, consultați Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Mai 2015