Intuitext.roDidactic.ro

Ambasadele nordice din Bucureşti vă invită la concursul: Premiile Nobel – moştenirea Suediei

Anul acesta, invitaţii de onoare ai Târgului Internaţional Gaudeamus sunt Ţările Nordice. Cu ocazia acestui eveniment, ambasadele nordice invită elevii la un concurs de eseuri pe tema premiilor Nobel.
Inventatorul dinamitei, Alfred Nobel, a lăsat moştenire de peste un secol prestigioasele Premii Nobel, oferite „celor care, în anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanității”. Premiile Nobel sunt acordate pentru contribuții deosebite în: Fizică, Chimie, Medicină, Economie, Literatură și Pace.
De atunci şi până acum, ştiinţele şi tehnologia au evoluat într-un ritm accelerat, creând o lume nouă, diferită într-o mare măsură faţă de începutul secolului XX.
Vă invităm să redactaţi un scurt text – maxim 2 pagini - având ca punct de plecare întrebarea „Ce alt domeniu crezi că ar trebui premiat și de ce?”.
Ce alte ştiinţe, domenii credeţi că aduc astăzi “mari servicii umanităţii” şi merită să fie adăugate la lista ştiinţelor pentru care se acordă premii Nobel? Poate fi vorba despre ştiinţe vechi care au cunoscut un avânt extraordinar în ultima perioadă sau chiar despre domenii noi care nu existau pe vremea lui Alfred Nobel.

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

Profesorii de la clasele terminale vor pregăti Evaluarea Naţională, admiterea la liceu şi Bac 2014
Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 13 iunie 2014, cu o săptămână mai devreme decât colegii lor. Profesorii îşi vor completa norma diminuată în acea perioadă prin organizarea unor sesiuni de pregătire pentru examene.

Educaţie pentru sănătate - Cum îi învăţăm pe copii ce sunt cariile şi cum să le prevină?
În funcţie de vârsta elevilor tema trebuie abordată în mod diferit. Cea mai bună metodă pentru copiii din clasele I-II ar fi să transformaţi totul… într-o poveste! Dintele poate fi Prinţul, pasta de dinţi o poţiune magică, iar caria... este personajul cel rău, desigur.

 

Pictură pe sicla, fotografie publicată de mouffins

Strategii didactice de succes

Strategii ale prelecturii. Cum îi convingem pe copii să citească
Prima soluție, și cea mai convingătoare în aceste condiții, este redarea conținutului prin imagini, desene, fotografii, colaje. Apelăm la desen când dorim să le recomandăm copiilor să citească „Enciclopedia zmeilor” de Mircea Cărtărescu. Firește, diversitatea de imagini va traduce diversitatea de puncte de vedere. Galeria de portrete de zmei din final le va transmite copiilor parteneri îndemnul de a lectura textul, de a desena chiar ei un zmeu și de a compara, după toate acestea, propria galerie cu cea realizată de noi.

Profesor Loredana Carcea
Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani

Suntparinte.ro

 

Învaţă-ţi şcolarul să înveţe

Activitate de toamnă: Sortează frunzele

Scriere creativă. Atelierul de toamnă: provizii pentru cămările sufletului

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Octombrie 2013