Intuitext.roDidactic.ro


Din minunata galerie a poveştilor Cu drag, profesorului meu!

Campania Cu drag, profesorului meu! s-a lansat. Multe poveşti şi mesaje s-au adunat, motiv pentru care, vă mulţumim că aţi spus “da” campaniei. O iniţiativă creată cu mult suflet pentru profesorii de ieri şi de astăzi.
“E model de dăruire până la epuizare, de creativitate şi spontaneitate (din povestea dedicată doamnei Monica Stancu)”, “o să-i fiu mereu recunoscătoare pentru educaţia care mi-a dat-o.” (doamnei învăţătoare Tega Gabriela), “omul, învăţătorul care m-a călăuzit în viaţă şi datorită căruia moştenesc şi azi dragostea pentru matematică şi istorie.” (extras din textul adresat domnului Janică Iliescu) sunt doar câteva din emoţionantele poveşti care au evidenţiat profesori model, dar şi oameni minunaţi.

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2013 - 2014
Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani (la 31 august 2013) se pot înscrie în clasa pregătitoare, dar nu este obligatoriu; înscrierea se va face în urma unei evaluări specifice.

Calendarul olimpiadelor şcolare 2012 - 2013
La limba şi literatura română, etapa judeţeană se va desfăşura pe 23 februarie 2013, iar la matematică pe 9 martie 2013.

Calendarul evaluărilor-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a
Testele care vor fi administrate, precum şi baremele de corectare aferente, sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Zâmbet pe chip de copil!, fotografie publicată de i_cirstea_2006

Brăduţi şi om de zăpadă, fotografie publicată de prof_mariam

Strategii didactice de succes

Jocul didactic matematic la clasele I-IV
Jocurile logice constituie una dintre modalităţile de realizare a unui învăţământ activ care, acordând un loc dinamic intuiţiei, pun un accent deosebit pe acţiunea copilului asupra obiectelor.

Prof. înv. primar: Bălan Ovidiu
Liceul Tehnologic Petru Rareş Bacău

Suntparinte.ro

Dorinţa părintelui sau dorinţa copilului?

Mama tigru sau cum îşi cresc părinţii chinezi copiii

De ce nu se integrează copilul în grupul clasei

Activitate practică: copacul valorilor morale

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Ianuarie 2013