Intuitext.roDidactic.ro


O nouă aplicaţie pe didactic.ro: foarte utilă, rapidă şi uşor de folosit

Astfel descriu aplicaţia didacticii care au descoperit deja butonul care duce la aplicaţia de construire de rebusuri online. Pe didactic au fost publicate deja 30 de rebusuri care pot fi folosite în lecţiile de recapitulare sau de consolidare a cunoştinţelor, dar şi în momentele de captare a atenţiei la clasă. Le puteţi trimite elevilor online sau le puteţi printa pentru a le rezolva cu elevii la clasă. Însă nu numai profesorii, ci şi elevii pot construi rebusuri în aplicaţia de pe didactic. Dacă aveţi o idee ingenioasă de utilizare a aplicaţiei în activitatea didactică şi de implicare a elevilor în învăţare, puteţi să o înscrieţi în concursul Profesor în era digitală.

Citeşte toată ştirea

“Am folosit produsele la clasă. Elevii au fost super încântaţi şi atraşi de povestea celor 3 prieteni. Toate exerciţiile, deşi multe erau grele, au fost parcurse cu plăcere şi entuziasm. Recunosc că au învăţat tabla înmulţirii şi a împărţirii mult mai uşor.”

Citeşte toată ştireaÎnvăţător – despre produsele INTUITEXT

Ştiri didactic.ro

Cum se integrează în sistemul şcolar copiii români întorşi din străinătate?
Conform concluziilor specialiştilor care au redactat studiul Remigraţia copiilor români, peste 6000 de copii remigranţi au dificultăţi de readaptare şi probleme de natură psihologică, ce riscă să le afecteze dezvoltarea.

Medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie
Elevii români au obţinut două medalii de aur la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, desfăşurată în perioada 16 - 24 octombrie 2012, în Coreea de Sud (Gwangju).

Jocuri, fotografie publicată de valycamelia

Mă joc şi învăţ cu prietenul meu, calculatorul, publicată de olivialex

Strategii didactice de succes

Utilizarea platformei INSAM pentru evaluarea elevilor de liceu
Itemii de evaluare care se află pe platforma INSAM sunt rezultatul unui proces laborios de creaţie, analiză şi recorectare. Recomand folosirea lor atât în procesul de predare-învăţare săptămânal, de pe parcursul celor două semestre ale anului şcolar, cât – mai ales – în fazele esenţiale ale evaluării din timpul anului şcolar.

prof. Alexandru Mîţă
Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”
Vaslui

Suntparinte.ro

De ce este important să lauzi efortul depus de copil

Domeniile educaţiei pozitive

Analiza SWOT pe înţelesul copiilor

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială
Arhiva revistei

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Noiembrie 2012