Ştiri din educaţie
 
Didactic.ro are o funcţie nouă: resurse online (link) pentru clasă sau pentru pregătirea lecţiilor

În noua secţiune Linkuri utile de pe didactic.ro, puteţi vedea ce resurse digitale utilizează colegii dvs. în activitatea didactică.
articolul complet »
 
     
 
Admiterea la facultate 2012

Spre deosebire de alţi ani, mediile obţinute de elevi în timpul liceului nu vor mai fi luate în considerare. Universităţile pot organiza examene de admitere la facultate şi pot lua în calcul media de la examenul de bacalaureat.
articolul complet »
 
     
 
Acordarea gradaţiei de merit - sesiunea 2012

Perioada evaluată este cuprinsă între 1.09.2007 şi 31.08.2011. Data limită de depunere a dosarului la inspectorat de către directorul şcolii este 11 aprilie 2012.
articolul complet »
 
     
 
Taberele de primăvară Ditheo - super activităţi la super preţ

Excursii, activităţi, momente fericite, carnavaluri, focuri de tabără, amintiri şi experienţe de povestit, asta înseamnă taberele de primăvară Ditheo.
Pretutindeni aceeaşi grijă faţă de tot ce înseamnă o tabără în esenţa ei: distracţie maximă pentru copii, siguranţă privind calitatea condiţiilor de cazare şi a meselor, atmosferă relaxantă pentru profesori şi părinţi.
articolul complet »
 
     
 
Cum puteţi învăţa uşor limba japoneză

Şcoala Sakura vă invită să participaţi la cursurile de limba japoneză pe care le organizează şi să faceţi o incursiune memorabilă în lumea culturii şi a artei japoneze.
Cursurile sunt ţinute de către un lector japonez şi profesori români. Metodele de predare sunt interactive şi au în centrul lor studentul, implicarea şi pasiunea cu care ne dedicăm oferindu-i o perspectivă amplă asupra culturii japoneze.
articolul complet »
 
190 de lei – toată colecţia Gazeta Matematică 1895-2009 (ediţie electronică).

Foloseşte codul ELGM-1895 la efectuarea comenzii. [Click Aici] pentru detalii.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
„Să descoperim din nou copilul”, Ed. Carmen-Monica Demeter, Grăd. cu PP „Căsuţa fermecată” Gherla, jud. Cluj

Profesia de educatoare necesită nu doar o pregătire de specialitate şi competenţe psihopedagogice şi didactico-metodologice, ci şi un spirit nou care să pornească dintr-o mare dragoste pentru ceea ce înseamnă copilul şi copilăria.Acestea sunt trăiri ce nu se vor întoarce niciodată şi care odată tulburate sau compromise frâng dezvoltarea liberă a personalităţii umane. Cu toţii ştim cât de importantă este prima vârstă pentru devenirea noastră ca oameni unici, irepetabili. Însă uităm de multe ori câte ceva: fie să lăsăm drum liber curiozităţii neobosite a copilului şi dorinţei lui de cunoaştere, fie să oferim libertatea de alegere în locul impunerii unor activităţi considerate de noi necesare, fie să lăsăm copilul să înveţe prin experienţă proprie.
articolul complet »
 
Engleza non formală în “Săptămâna altfel”, Prof. Cristina Mănescu, Col. Teh. Transilvania, Braşov

"Săptămâna altfel” este programul care dă profesorului posibilitatea de a experimenta noi tehnici de învăţare, predare, comunicare şi interacţiune. Pentru o materie ca limba engleză, de exemplu, “Săptămâna altfel” oferă variante de a pune în practică metode non-formale de asimilare a limbii.
Învăţarea non-formală este o învăţare lipsită de factorul stres, aceasta dezvoltă aptitudini sociale, ne învăţa să lucrăm în echipă, să luăm iniţiative. Învăţarea non-formală se bazează pe procesul de comunicare şi dă posibilitatea participanţilor de a avea un orizont deschis de idei. Mai mult decât atât, învăţarea non-formală este învăţare distractivă, o învăţare care te face creativ şi te face să îţi recunoşti propriile nevoi, de a te face responsabil.
articolul complet »
 
Resurse moderne pentru laboratorul de fizică - LabView, Prof. Titu MASTAN - C. N. I. “Grigore Moisil” Braşov

LabVIEW este abrevierea de la Laboratory Virtual Instrumentation Engineering Workbench.
LabVIEW este un mediu de programare de nivel înalt, foarte modern, puternic şi confirmat în activităţi profesioniste, elaborat de compania National Instruments. El se foloseşte în activităţi industriale, activităţi de cercetare şi activităţi educaţionale. Este o aplicaţie informatică axată pe programarea grafică şi modulară (bazată pe rutine destul de elaborate, denumite *.vi). În domeniul profesionist LabVIEW are trei mari direcţii de cercetare şi aplicaţie: achiziţia de date, controlul instrumentelor, automatizări industriale şi conexe. Ultimele versiuni de LabVIEW sunt: LV 2009, LV 2010, LV 2011.
articolul complet »
 
Ce înseamnă să predăm eficient, Prof. Iurin Irina, L.T. „On. Ghibu”, Orhei

Azi din ce în ce mai mult se vorbeşte despre învăţarea eficientă şi management educaţional eficient. Cuvântul de bază fiind „eficienţă”. „A fi eficient” înseamnă a obţine rezultate pozitive, a produce efectul pozitiv scontat. Ce trebuie făcut pentru a fi eficient? Iată zece reguli ale unui lider eficient. Iar deoarece profesorul este şi el un manager (al clasei) ar fi bine să ne orientăm şi noi după aceste reguli.
articolul complet »
 
 
Cum se implică părinţii din America în activităţile de la şcoală citeşte »

De ce sunt copiii fascinaţi de dinozauri? citeşte »

Totul despre clasa pregătitoare citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2012 INTUITEXT