Ştiri din educaţie
 
Campanie Didactic.ro: Care sunt lucrările didactice de calitate de pe didactic.ro?

Timp de două luni de zile, vă invităm să propuneţi în campania Lucrări didactice de calitate cele mai bune materiale publicate pe didactic.ro, aşezându-le în galeria excelenţei.
articolul complet »
 
     
 
Calendarul olimpiadelor în anul şcolar 2011-2012

Majoritatea etapelor judeţene se desfăşoară în zilele de 3 martie 2012 şi 10 martie 2012.
articolul complet »
 
     
 
Important! Modificări la sistemul de autentificare pe Didactic.ro

Pentru îmbunătăţirea experienţei de navigare, am implementat un sistem unic de autentificare pe toate site-urile din reţeaua INTUITEXT.
articolul complet »
 
190 de lei – toată colecţia Gazeta Matematică 1895-2009 (ediţie electronică).

Foloseşte codul ELGM-1895 la efectuarea comenzii. [Click Aici] pentru detalii.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Rolul profesorului în şcoala românească, Prof. Spiridon Victoria; Prof. Chiruţă Ermilia Şc. cu cls. I-VIII nr.2 Piatra Neamţ

Şcoala are un rol esenţial în pregătirea tinerilor pentru viaţă. O şcoală responsabilă trebuie să respecte o serie de condiţii şi criterii. În primul rând trebuie să gândim că este răspunzătoare educaţional şi civic, pentru ceea ce produce în şi pentru societate. În al doilea rând o astfel de şcoală, „dă seama” de rezultatele produse, cu alte cuvinte este capabilă să-şi recunoască, să-şi planifice şi să-şi evalueze resursele în termeni de scopuri şi rezultate. Pentru a deveni responsabilă, ea trebuie să respecte o serie de condiţii şi criterii, să-şi revizuiască scopurile, atitudinile, să-şi evalueze periodic rezultatele.
articolul complet »
 
Folosirea la clasă a tehnicilor dramatice, Prof. Carmen Ouatu, Şc. nr. 5 „Principesa Elena Bibescu”, Bârlad, jud. Vaslui

Uneori ora devine plicticoasă şi elevii (în special cei mici) îşi pierd interesul pentru ceea ce profesorul sau învăţătorul spune. De aceea, o schimbare a mersului obişnuit al lecţiei este întotdeauna bine venită. Şi cel mai bun procedeu este acela al folosirii TEHNICILOR DRAMATICE precum şi al ACTIVITĂŢILOR CU CARACTER DRAMATIC care prezintă mai multe avantaje.
articolul complet »
 
Gândirea critică şi creativă în contextul învăţământului modern

Gândirea critică constă în procesul mental de analiză sau evaluare a informaţiei, mai ales afirmaţii sau propoziţii pretinse de unii oameni a fi adevărate. Ea duce la un proces de reflecţie asupra înţelesului acestor afirmaţii, examinând dovezile şi raţionamentul oferit şi judecând faptele.
Ea declanşează procese cognitive complexe, care încep cu acumularea de informaţii şi se termină cu luarea de decizii.
articolul complet »
 
Portofoliul, metodă complementară de evaluare; Prof. Ghinea Irina, Şc. cu cls. I-VIII ”Profesor Cristea Stănescu” Cornu-Prahova

Portofoliul este o modalitate de lucru prin care elevii îşi pot pune în valoare cunoştinţele, un instrument care îmbină evaluarea cu învăţarea continuă şi progresivă, o “carte de vizită” a elevului, prin care cadrul didactic poate să urmărească progresul– în plan cognitiv, atitudinal şi comportamental la o anumită disciplină, de-a lungul unui interval mai lung de timp.
Primul pas pentru întocmirea portofoliului a fost acela de a informa elevii ce trebuie să conţină un portofoliu şi cum trebuie îmbogăţit conţinutul acestuia.
articolul complet »
 
 
Idei de mărţişoare- tehnica Quilling şi Origami citeşte »

Mărţişoare lănţişoare citeşte »

Metoda Quilling- coliere pentru 8 Martie citeşte »

Felicitări pentru 8 Martie- metoda Quilling citeşte »

 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2012 INTUITEXT