Ştiri din educaţie
 
Calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I în anul şcolar 2012-2013

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I se va face în 4 etape, pe durata a două luni şi jumătate, din 2 martie 2012 până în data de 21 mai 2012.
articolul complet »
 
     
 
67 de şcoli închise din cauza gerului

Miercuri, 1.02.2012, se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi din ultima perioadă, conform prognozei meteo.
articolul complet »
 
     
 
Mai puţini elevi de clasa a IX-a în liceele cu rezultate slabe la bacul din 2011

Profesorii care predau în acele unităţi de învăţământ vor fi şi ei afectaţi: mai puţini elevi înseamnă fonduri mai mici pentru şcoală, mai puţine ore, mai puţine norme didactice.
articolul complet »
 
     
 
Chestionar din partea Ministerului Educaţiei - care este cea mai mare calitate a cadrului didactic din România?

Astăzi, problema cadrului didactic profesionist, a profesorului bun este un subiect de interes pentru dezbaterea publică. Aceasta dezbatere, foarte importantă de altfel, nu are însă foarte bine clarificat conceptul cheie: profilul cadrului didactic din România.
Pentru a răspunde la chestionar, daţi click aici
 
190 de lei – toată colecţia Gazeta Matematică 1895-2009 (ediţie electronică).

Foloseşte codul ELGM-1895 la efectuarea comenzii. [Click Aici] pentru detalii.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Cvintetul-metodă pentru dezvoltarea gândirii critice, Instit. Martin Laura Betinia, Şc. cu cls. I-IV, Scăueni, com. Berislăveşti, jud. Vâlcea

Noua orientare a învăţământului românesc urmăreşte dezvoltarea gândirii critice a elevilor, prin folosirea metodelor şi tehnicilor activ-participative noi: cubul, brainstormingul, tehnica ciorchinelui, metoda mozaic, metoda SINELG, jurnalul cu dublă intrare, cvintetul etc.
Gândirea critică este o modalitate superioară de manifestare a gândirii, care sintetizează şi integrează aspecte şi proceduri ale celorlalte moduri de gândire.
articolul complet »
 
Studiul biodiversităţii - metodă de activizare a elevilor în cursul orelor de biologie, Prof. Voiciă Adriana, Şc. cu cls. I-VIII Bucovăţ, Dolj

În calitate de profesor de biologie am urmărit de-a lungul anilor să găsesc diverse metode de a-i activiza pe elevi, de a-i face dornici să cerceteze, de a-i face conştienţi că ei reprezintă o componentă importantă a procesului de învăţământ.
O astfel de metodă de activizare am găsit-o în cercetarea plantelor şi animalelor dintr-o anumită zonă.
Metoda am aplicat-o cu succes la clasele de gimnaziu în ultimul an şcolar, iar elevii au fost de-a dreptul entuziasmaţi de participarea la ore desfăşurate în aer liber.
articolul complet »
 
Managementul furiei pentru cadrele didactice, prof. Svetlana Schiţco, Lic. Teoretic “SPIRU HARET”, Chişinău

Indiferent că eşti părinte sau cadru didactic... eşti om, cu emoţiile şi posibilităţile mai ridicate, sau mai scăzute de gestionare a acestora. Nu există persoană care să fie total lipsită de sentimentul de furie. Ea este o caracteristică naturală a fiecărei personalităţi. Furia este o emoţie puternică. Ca orice emoţie, furia este un sentiment care, până la un punct, poate fi mobilizatoare şi constructivă, însă necontrolată, când depăşeşte aceasta limită, devine un factor autodistructiv, care ne poate face să ne pierdem controlul, abuz fizic şi auto-agresiune.
articolul complet »
 
Voluntariatul –mai mult decât un gest altruist, Prof. Cristina Manescu, Colegiul Tehnic Transilvania, Braşov

Voluntariatul în şcoli este, pe lângă faptul altruist în sine, o activitate de pe urma căreia adolescenţii au multe lucruri de învăţat: noi abilităţi, noi contacte, experienţă într-un anumit domeniu etc. Voluntariatul în şcoli este soluţia pentru o dezvoltare complexă a adolescentului.
Acum, mai mult ca oricând, voluntariatul în şcoli ocupă un loc destul de important. ONG-uri, Fundaţii, proiecte au la bază idea de voluntariat.
articolul complet »
 
 
Şcoala Altfel - săptămâna 2-6 Aprilie 2012 citeşte »

Scriere creativă: cum se creează o poveste animată citeşte »

Dificultăţile care apar în relaţia bunici - părinţi - copil citeşte »

Cum îl înveţi pe copil să spună cât este ceasul în limba engleză citeşte »

 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2012 INTUITEXT