Ştiri din educaţie
 
Cum am făcut o planificare calendaristică pentru semestrul I în 3 minute şi 38 de secunde (video)
Secretul: am avut conţinuturile şi obiectivele de referinţă din programă la un click distanţă şi structura anului şcolar încorporată. Eu am adăugat doar denumirile unităţilor de învăţare, numărul de ore şi perioada.
articolul complet »
 
     
 
Testele model pentru evaluarea iniţială a elevilor

Descărcaţi modelele de teste pentru evaluarea iniţială a elevilor, puse la dispoziţie de Ministerul Educaţiei, pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal.
articolul complet »
 
     
 
VIDEO  Cum puteţi comunica rapid cu părinţii în aplicaţia Grupul clasei

Iată ce puteţi realiza cu aplicaţia Grupul Clasei. Vă invităm să vizualizaţi cele două tutoriale de mai jos.
articolul complet »
 
190 de lei – toată colecţia Gazeta Matematică 1895-2009 (ediţie electronică).

Foloseşte codul ELGM-1895 la efectuarea comenzii. [Click Aici] pentru detalii.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Spaţiul virtual eTwinning – un nou orizont educaţional, Prof. Gabriela Ionescu, Colegiul Tehnic Nr.2, Tîrgu-Jiu, Gorj

Am descoperit de ceva vreme un cadru al comunicării internaţionale cu scop didactic despre care auzisem doar sporadic, fără a realiza foarte bine la ce se referă. Acest cadru este platforma electronică eTwinning, un spaţiu care oferă profesorilor şi elevilor un nou orizont, materializat într-un mediu virtual sigur, de nivel internaţional, în care putem să căutăm împreună idei eficiente procesului instructiv-educativ şi în care să învăţăm şi să ne dezvoltăm colaborând cu alte şcoli europene.
articolul complet »
 
Predarea scris-cititului în clasa a II-a în alternativa educaţională Waldorf, Inst. Adrian Condrea - Liceul Waldorf Iaşi

Lucrez în Şcoala Waldorf de 17 ani şi am avut ocazia, pe parcursul a patru cicluri complete I-IV şi după terminarea acestora, să verific în practică şi în timp efectele benefice asupra copilului ale abordării procesului instructiv-educativ în spiritul pedagogiei Waldorf. De asemenea, fiind implicat în activităţi de management a şcolilor Waldorf din România – sunt director al Federaţiei Waldorf din România precum şi membru al Comisiei Naţionale pentru Alternative Educaţionale, comisie înfiinţată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Tineretului şi Sportului - am avut posibilitatea să observ rezultatele colegilor din ţară şi din străinătate, rezultate obţinute prin aplicarea la clasă a principiilor acestei alternative educaţionale.
articolul complet »
 
Învăţarea prin colaborare versus competiţie, Înv. Carmen-Cristina Diaconu, Şc. cu cls. I-VIII Nr. 2 Vatra Dornei – jud. Suceava

Metoda de învăţământ este o modalitate comună de acţiune a cadrului didactic şi a elevilor în vederea realizării obiectivelor pedagogice, un mod de a proceda care tinde să plaseze elevul într-o situaţie de învăţare mai mult sau mai puţin dirijată, un element de bază al strategiilor didactice, în strânsă relaţie cu mijloacele de învăţământ şi cu modalităţile de grupare a elevilor; ea face parte din condiţiile externe ale învăţării, care determină eficienţa acesteia.
În ultimii ani se conturează o categorie distinctă de metode, bazate pe învăţarea prin colaborare.
articolul complet »
 
Pedepse sau recompense în şcoală? Prof. Mihaela Contescu, Col. Teh. „Lazăr Edeleanu” şi Gr. Şc. Ind. „1Mai” Ploieşti

Aşa cum se susţine în psihologie recompensele şi pedepsele au un rol semnificativ în motivaţia indivizilor. Dacă ar fi să alegem între ele, balanţa ar înclina în favoarea utilizării recompenselor în detrimentul pedepselor. Totuşi, s-a demonstrat, că, decât o atitudine indiferentă e mai bine să utilizăm chiar şi o motivaţie negativă dacă nu putem apela la una pozitivă.
În literatura de specialitate se vorbeşte de rolul recompenselor interne şi externe în formarea şi întărirea motivaţiei elevilor. Aceste tipuri de recompense pot juca un rol deosebit şi în managementul şi controlul clasei, după cum susţine Emil Stan. Printre recompensele ce pot fi atribuite elevilor putem enumera: nota, diplome, lauda, excursii gratuite, cărţi, premii în bani sau obiecte, dar şi satisfacţia atingerii standardelor impuse de profesor, sentimentul de împlinire personală, satisfacerea curiozităţii.
articolul complet »
 
     
 
Preşcolar: Ce spun cadrele didactice despre implicarea părinţilor citeşte »

Primar: Ce spun cadrele didactice despre implicarea părinţilor citeşte »

Gimnazial: Ce spun cadrele didactice despre implicarea părinţilor citeşte »

Liceal: Ce spun cadrele didactice despre implicarea părinţilor citeşte »

Cum învăţăm literele citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2011 INTUITEXT