Ştiri din educaţie
 
De acum puteţi discuta online cu părinţii de la clasă

Creaţi grupul clasei pe SuntParinte.ro şi veţi putea:
- să comunicaţi rapid cu toţi părinţii de la clasă, atât public, cât şi privat,
- să postaţi cele mai noi informaţii din viaţa clasei,
- să dezbateţi împreună cu părinţii evenimente sau decizii de interes comun.
Ca să creaţi grupul clasei, click aici.
 
     
 
Viitorii Olimpici în tabăra de matematică!

ViitoriOlimpici.ro, un parteneriat între Intuitext şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) a organizat în perioada 15-19 august la Câmpulung Muscel a doua ediţie a taberei destinată actualilor şi viitorilor olimpici la matematică!
articolul complet »
 
     
 
Medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie

Concursul a avut loc la Brno-Jedovice, în Cehia, în perioada 24-27 august.
articolul complet »
 
190 de lei – toată colecţia Gazeta Matematică 1895-2009 (ediţie electronică).

Foloseşte codul ELGM-1895 la efectuarea comenzii. [Click Aici] pentru detalii.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Colaborarea şcolii cu comunitatea, Prof. Popoiu Emilia, Şc. nr. 5 “Elena Doamna”- Tecuci

Comunitatea există la noi numai ca noţiune geografică. Tot mănunchiul de legături economice, politice, sociale şi culturale care formează o comunitate adevărată şi îi dă individualitate şi forţă se află abia la începutul cristalizării. Spiritul comunitar aproape că nu există. El a fost distrus, ca şi cel de bun cetăţean în ansamblu, de regimul totalitar, pentru care a fi împreună, în comunitate/comuniune, însemna desigur a fi mai puternici şi prin aceasta mai greu de controlat, prin urmare un potenţial pericol pentru regim. Prin munca patriotică impusă, comunismul compromite ideea de voluntariat care stă la baza formării şi dezvoltării acelei necesare dragoste faţă de comunitate.
articolul complet »
 
Managementul succesului în şcoala vocaţională de artă, Prof. Alina Munteanu, Col. Naţ. de Muzică „Dinu Lipatti”, Bucureşti

Vârsta adolescenţei este etapa ontologică ce se caracterizează printr-o plăcere cognitivă de a proiecta scopuri îndrăzneţe, însă destul de depărtate de posibilul acţional în înfăptuirea lor. Un sprijin în conştientizarea liniilor de forţă în stabilirea paşilor reali în drumul spre o carieră este necesar şi poate crea acea atitudine de asumare a fiecărui moment în devenire ca pe o etapă necesară în autorealizare. Întocmai aceasta este viziunea modernă asupra succesului ca atitudine, ca poziţionare a personalităţii în funcţie de scopurile stabilite şi de posibilitatea de acţionare.
articolul complet »
 
Dispozitivele şi jucăriile didactice în predarea ştiinţelor, Prof. Pop Maria, Col. Teh. „Alesandru Papiu Ilarian”, Zalău – judeţul Sălaj

Ca alternativă la predarea ştiinţelor şi pentru înţelegerea lumii înconjurătoare, profesorii au la îndemână o gamă variată de dispozitive şi jucării didactice, prezentate în cadrul celor trei ediţii ale „Festivalului Ştiinţei”. Jucăriile didactice pot fi propuse elevilor chiar la vârste mici, în jur de opt ani, când aceştia au deprinderi minime de lucru cu foarfecele, cu cleştele, ştiu decupa, îndoi şi lipi carton, pot modela sârme subţiri etc şi totodată pot opera cu noţiunea de fenomen, cel puţin la nivel concret, specific vârstei. Valorificarea didactică trebuie adaptată structurii cognitive a elevului, care prezintă diferenţe majore, în funcţie de vârstă. Dispozitivul sau jucăria didactică sunt indicate să fie propuse unei grupe de doi sau trei elevi pentru a beneficia de avantajele lucrului în echipă, atât în ce priveşte eficienţa activităţii, cât şi pentru dezvoltarea capacităţii de a-şi asuma un rol în echipă şi de a colabora cu ceilalţi în vederea realizării unui scop comun.
articolul complet »
 
Confruntarea cu anxietatea la matematică, Prof. Nica Ionuţ Bogdan – Lic. Teoretic “Petru Cercel” Târgovişte

La fel ca şi frica de scenă, anxietatea la matematică poate fi o condiţie de inferioritate care poate cauza umilire, resentimente şi chiar panică. Sunt de luat în considerare următoarele afirmaţii ale elevilor: Când mă uit la o problemă de matematică, mintea mea merge complet în gol. Mă simt prost şi nu-mi pot aminti cum să rezolv chiar lucruri simple. Am urât matematica încă de când eram mic, când tatăl meu m-a pedepsit pentru o săptămână deoarece nu am putut învăţa tabla înmulţirii. Examenele de matematică mă înspăimântă. Îmi transpiră palmele, respire mai repede şi de multe ori îmi pierd concentrarea. Este şi mai rău dacă mă uit în jur, pentru că îi văd pe toţi cum lucrează şi ştiu că sunt singurul care nu poate rezolva. Unii oameni pot face matematica – nu eu! Tot ce exprimă aceşti elevi este anxietate la matematică, un sentiment de frustrare intensă sau neputinţă despre capacitatea cuiva de a face matematică. Ceea ce nu realizează ei este faptul că sentimentele lor referitoare la matematică sunt comune tuturor într-o anumită măsură. Chiar şi cei mai buni matematicieni sunt predispuşi la anxietate – în ciuda faptului că iubesc matematica şi se descurcă foarte bine.
articolul complet »
 
     
 
Cum să creezi o copertă specială citeşte »

Alternativa educationala Waldorf citeşte »

Descarcă un orar special pentru copil citeşte »

Calitatea scolilor – cum isi aleg locuinta parintii britanici citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2011 INTUITEXT