Ştiri din educaţie
 
Evaluarea Naţională 2011 - rezultate finale

Cifrele arată că anul acesta, la proba de matematică, s-au acordat note mai mici comparativ cu anul 2010.
articolul complet »
 
     
 
Bac 2011 - "Cel mai corect organizat examen din ultimii 20 de ani"

Pentru prima dată, presa nu mai vorbeşte despre modul în care s-a fraudat la examen, ci despre cum au fost prinşi cei care au vrut să fraudeze, a declarat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.
articolul complet »
 
     
 
Evaluarea Naţională 2011 - fişa de înscriere pe admitereliceu.ro

Calculaţi-vă media de admitere şi completaţi opţiunile în fişa de înscriere folosind aplicaţiile de pe admitereliceu.ro.
articolul complet »
 
Cum îţi poţi ajuta elevii care nu au înţeles tot ce le-ai predat la clasă?

Vezi AICI propunerile Didactic.ro.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Managementul clasei de elevi cu autism, Prof. Psihopedagog Aurora Lefter, CSEI „Elena Doamna”, Focşani

Autism…un cuvânt care ne dă adesea fiori, ţinând cont că evocă o tulburare gravă şi incurabilă. Autismul – una dintre „enigmele” care de ceva timp au devenit fie marea provocare, fie marea necunoscută, dar în acelaşi timp şi o mare problemă a numeroşi părinţi, educatori sau chiar a unor specialişti în domeniul serviciilor psihopedagogice.
articolul complet »
 
Tehnici Freinet în şcoala tradiţională, prof. înv. primar Bălan Ovidiu, Gr. Şc. „Petru Rareş” Bacău

Fiecare dintre noi am asistat în secolul XXI, mai mult ca oricând la o punere „sub lupă’’ a sistemului educaţional determinat atât de noile schimbări ale societăţii cât şi de impregnarea valorilor aduse din vestul Europei. În ceea ce priveşte sistemul educaţional, această tendinţă s-a concretizat prin introducerea alternativelor educaţionale, cele mai multe având la bază iniţiative private. Una din alternative, propusă sistemului tradiţional este Pedagogia Freinet.
articolul complet »
 
Metode active pentru îmbunătăţirea motivaţiei şi calităţii în situaţiile de învăţare, Instit. Oana Boroş, Grăd. cu P.P. nr. 14 Târgovişte, Dâmboviţa

De curând am participat la stagiul de formare continuă cu titlul “Action methods improving motivation and quality in the learning situations” prin Programul Sectorial Comenius - Mobilităţi Individuale. Cursul a fost organizat de European Bridges Consulting în colaborare cu Kokkola University Consortium Chydenius Finlanda, s-a desfăşurat în oraşul Kalajoki din Finlanda şi a reunit 30 cadre didactice din 13 ţări.
articolul complet »
 
Tehnologia informaţiei, metoda proiectului şi generaţia Y, Prof. Ştefania Kovács, Şc. cu cls. I-VIII nr. 3, Carei

Oare ce au în comun, cum se leagă aceste noţiuni?
În cazul primelor două, răspunsul este simplu: cursul Intel@Teach porneşte cu întrebarea-cheie : “Cum poate fi utilizată tehnologia cel mai eficient pentru a sprijini şi evalua performanţele elevilor?” Cursul oferă într-adevăr un model de îmbinare a metodei proiectului (metodă cunoscută ca o forma de organizare alternativă, participativ-activă a procesului de predare-învăţare) şi a mijloacelor TIC.
articolul complet »
 
     
 
Ce trebuie să ştie copilul la sfârşitul claselor primare citeşte »

Stilurile parentale citeşte »

5 tehnici de negociere pe înţelesul copiilor citeşte »

Şcoli de vară 2011 citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2011 INTUITEXT