Ştiri din educaţie
 
Asociaţiile profesionale ale dascălilor se implică în elaborarea metodologiilor de aplicare a Legii educaţiei

Asociaţiile profesionale ale dascălilor vor nominaliza experţi în grupurile de lucru constituite la nivel judeţean şi naţional, conform protocolului de colaborare încheiat cu MECTS la data de 27 ianuarie 2011.
articolul complet »
 
Lecţii pe calculator cu preţ redus pentru dascăli

Dragi colegi, în cazul în care doriţi să comandaţi lecţii pe calculator de la INTUITEXT cu o reducere de 30%, vă rugăm să folosiţi codul REDU-CE30 la efectuarea comenzii. Reducerea se aplică tuturor produselor de pe site.
Pentru a alege lecţiile, vă rugăm să daţi [Click Aici]
 
Târg de Educaţie Europeană  - liceele şi universităţile europene îşi prezintă oferta educaţională

Târgul de Educaţie Europeană se adresează elevilor şi studenţilor care vor să-şi continue studiile în licee şi universităţi de prestigiu din Europa. La Bucureşti, târgul se va desfăşura în  perioada 26-27 februarie, începând cu orele 12,00, la Hotelul Hilton.
articolul complet »
 
Cum îţi poţi ajuta elevii care nu au înţeles tot ce le-ai predat la clasă?

Vezi AICI propunerile Didactic.ro.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Modele europene de practici educaţionale în materie de orientare şcolară, Prof. Ciocănea Nora, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”, Mioveni, jud. Argeş

Cum să evităm ca orientarea şcolară şi profesională să fie ireversibilă şi dramatică? Cum să oferim elevilor instrumentele de „pilotaj ale propriului parcurs şcolar”, ajutându-i să se orienteze şi nu triindu-i sau selecţionându-i pe baza unor criterii stricte, generale, exterioare? E posibil să concepem o orientare care cuprinde calităţile şi preferinţele individuale?
articolul complet »
 
Metode interactive de predare-învăţare: harta kinestezică şi metoda acvariului, prof. inv. primar Bălan Ovidiu, Grupul Şcolar „Petru Rareş” - Bacău

Harta kinestezică reprezintă o metodă interactivă de interacţiune centrată pe analiza fenomenului, producerea ideilor şi rezolvarea de probleme. Este o metodă care urmăreşte învăţarea asociativă bazată pe mişcarea copilului.
articolul complet »
 
Dosarul cu pitici - cum am stimulat motivaţia pentru învăţare a elevilor mei, Înv. Anca Mica-Prundeanu, Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” Arad

De-a lungul ultimilor ani de experienţă didactică mi-am pus tot mai serios problema găsirii unor metode de stimulare a motivaţiei pentru învăţare la elevii de clasa I. Observam un interes mai scăzut manifestat de părinţi pentru a le insufla copiilor, în cadrul familiei, interesul pentru activităţile de la şcoală, un grad mai scăzut al capacităţii de concentrare a atenţiei la copii la intrarea în şcoală, o preocupare mai scăzută din partea instituţiilor statului în crearea unei imagini reale a ceea ce şcoala oferă elevilor din toate timpurile, educaţie şi instrucţie, pentru o viaţă mai plină de împliniri, mai plăcută şi mai bogată spiritual.
articolul complet »
 
Metode interactive utilizabile în procesul de predare - învăţare a biologiei, Prof. Stan Gabriela-Cristina, Gr. Şc. Bârseşti, Târgu-Jiu, Gorj

Există o varietate de metode didactice pe care profesorul le poate folosi selectiv în activitatea sa cu elevii. Profesorul de biologie alege şi foloseşte, din multitudine metodelor, anumite metode în funcţie de obiectivul didactic al lecţiei, conţinutul şi specificul disciplinelor biologice, particularităţile de vârstă ale elevilor.
articolul complet »
 
     

 
Articole
Hiperactivitatea şi regulile sociale
citeşte »
Cum se învaţă încrederea în sine
citeşte »
 
Ne jucăm şi învăţăm
Jocuri pentru copiii preşcolari
citeşte »
Cum se realizează o floare-felicitare
citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2011 INTUITEXT