Ştiri din educaţie
 
Un nou concurs Didactic.ro: Sunt mândru de copiii mei ...

Iată câţiva dintre copiii cu care se mândresc dascălii:
Vă voi vorbi cu drag despre eleva mea, Nagy Daniela. Nu voi vorbi despre rezultatele ei la învăţătură (care sunt bune), participarea la serbări, scenete, ci despre pasiunea ei pentru origami, arta plierii hârtiei.
Ei şi, veţi spune, azi sunt mulţi copii care iubesc şi realizează aceste figurine de hârtie, care prind viaţă în mâinile lor şi care încântă ochiul privitorului. Da, încântă ochiul privitorului, dar ochii Danielei nu.
articolul complet »
 
Legea educaţiei – contractul dintre şcoală şi părinte

Prin noua Lege a educaţiei, părinţii vor avea responsabilităţi sporite în privinţa educaţiei copiilor lor.
articolul complet »
 
O nouă serie de lecţii pe calculator de la INTUITEXT

Dragi dascăli, vă invităm să descoperiţi  noua serie de lecţii pe calculator adresate elevilor din ciclul primar: Matematică clasa a II a -  Scormonilă Sparge Gheaţa.
Acest CD ajută elevii să înţeleagă mai uşor matematica de clasa a II-a.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să daţi [CLICK AICI].
 
Ce cred părinţii despre portofoliul educaţional

Pe Didactic.ro şi SuntParinte.ro, cadrele didactice şi părinţii au discutat despre eficienţa portofoliului educaţional ca metodă de evaluare a elevilor. Pe didactic.ro, 51% din cei 427 de respondenţi s-au pronunţat în favoarea portofoliului educaţional. Însă 70% dintre părinţii care s-au implicat în dezbatere au fost împotriva acestuia.
articolul complet »
 
Cum îţi poţi ajuta elevii care nu au înţeles tot ce le-ai predat la clasă?

Vezi AICI propunerile Didactic.ro.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
CBA - cum monitorizăm progresul individual al elevilor, înv. Smaranda LUP, Şc. Gen. Podul Rebrii, com. Rebrişoara, Bistriţa-Năsăud

De câte ori, ca şi cadre didactice, nu ne-am întâlnit cu o serie de conţinuturi şi cerinţe prea dificile pentru unii elevi, sau prea simple şi plictisitoare pentru alţii? De câte ori nu am auzit spunându-se despre un copil “X” că este un elev “slab” la învăţătură. Slab în raport cu ce? Poate că a în ultimele 2 luni a făcut progrese remarcabile la citit, deşi raportat la cerinţele programei este încă în urmă. Cu siguranţă trebuie cumva monitorizate aceste progrese şi motivate altele viitoare.
articolul complet »
 
Incluziunea copiilor cu ADHD, prof. June Neluţa, Grăd. nr. 24, Timişoara

În învăţământul românesc se constată o creştere a incidenţei cazurilor în care copiii sunt diagnosticaţi sau acţionează în aşa fel încât ar putea fi diagnosticaţi cu ADHD.
Practica pedagogică demonstrează că atunci când implicarea copiilor este activă şi relaţiile intra-personale şi a activităţilor de învăţare sunt stimulative şi colaborative, rezultatele sunt benefice.
articolul complet »
 
Step by step, o alternativă educaţională de viitor? prof. Bălan Ovidiu, Gr. Şc. "Petru Rareş" Bacău, jud Bacău

Ritmul rapid al dezvoltării din zilele noastre a dus la descoperiri ce influenţează diferit  modul de viaţă al oamenilor. Copiii trăiesc în mijlocul frământărilor actuale şi, mânaţi de dorinţa lor caracteristică de a şti, vor să afle de ce lucrurile sunt aşa şi nu altfel, vor să-şi exprime opiniile, să găsească ei înşişi soluţii pentru rezolvarea unor probleme. Fiecare copil este o personalitate în formarea căreia apar influenţe diferite, intervin întrebări ce întotdeauna aşteaptă un răspuns, intervin şi anumite reacţii ce trebuie dirijate. Şi cât de greu este uneori să te descurci cu întrebările lor!
articolul complet »
 
Ce cărţi a mai citit copilul meu? Prof. Flaider Elena, Şc. cu cls I-VIII Ghirdoveni, Dâmboviţa

Cartea este comoara fără de preţ în care oamenii îşi adună cele mai frumoase gânduri, ca alţii să le poată folosi în voie. Literatura pentru copii investighează universul propriu de cunoaş­tere al copilului, năzuinţele, aspiraţiile lui cele mai înalte, relevă ero­ismul oamenilor din totdeauna, printr-o ingenioasă transfigurare ar­tistică. Este dificilă alegerea dintre creaţiile literaturii române şi universale pe acelea posibil de abordat prin activităţi şcolare şi extraşcolare, generatoare ale interesului pentru cunoaştere şi ale gustului pentru lectura.
articolul complet »
 
     

 
Concurs
Sparge gheaţa cu amintiri din clasa a doua!
citeşte »
 
Articole
Prevenirea violenţei în şcoli
citeşte »
Lucruri pe care nu este bine să le spui copilului
citeşte »
Prevenirea violenţei la adolescenţi
citeşte »
 
Ne jucăm şi învăţăm
Cum îl ajuţi pe copil să îşi formeze conceptele matematice
citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2010 INTUITEXT