Ştiri din educaţie
 
Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, la a doua ediţie

La prima ediţie au participat peste 10 000 de elevi din toate judeţele dar şi din străinătate – 20 de ţări au avut reprezentanţi în concurs. Elevii au trimis peste 7000 de soluţii pe care profesorii din echipa ViitoriOlimpici.ro le-au corectat şi notat. 168 de elevi s-au calificat în etapa finală a concursului iar 100 dintre aceştia au fost premiaţi pentru performanţele la matematică.
articolul complet »
 
Pachetul MateMagia pentru clasa a III-a: pentru că orice copil vrea să înveţe matematica prin joc!

Pachetul MateMagia cuprinde trei volume ce acoperă întreaga materie de matematică pentru clasa a III-a şi reprezintă un instrument plăcut de învăţare pentru orice copil.
articolul complet »
 
Începe a 7-a ediţie a Târgului RIUF

RIUF este cel mai important târg educaţional unde facultăţi de renume internaţional vin pentru a-şi prezenta oferta de studii şi burse pentru elevii români. Vizitatorii vor descoperi o gama larga de activitati: seminarii, si workshop-uri in care vor fi prezentate universitatile, oportunitatile de a deveni bursier, oportunitatile de practica, creditele pentru studii, si analize ale pietei de munca din diverse industrii.
 
Cum îti poti ajuta elevii care nu au înteles tot ce le-ai predat la clasa?

Vezi AICI propunerile Didactic.ro.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
O zi în grădiniţa Waldorf, Instit. Ghiuro Natalia, G.P.P. nr. 51, Oradea

Primii şapte ani de viaţă sunt o perioadă de creştere extraordinară şi de transformare. Având în faţă lumea spirituală, copilul începe călătoria prin viaţă, iar sufletul şi spiritul trebuie să se lupte să se adapteze la “nava corpului”. Urmărind acest principiu, grădiniţa Waldorf oferă condiţiile necesare pentru o bună “creştere spirituală”. În cursul primilor trei ani de viaţă, copilul se confruntă cu provocări monumentale de a învăţa să meargă, să vorbească şi să se gândească.
articolul complet »
 
Moodle şi Wiki pentru crearea materialelor didactice, Instit. Theodora Michel, Şc. cu cls. I-VIII nr. 152 “Uruguay”, Bucureşti

Cuvântul Moodle a fost iniţial un acronim pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment care este foarte util pentru programatori şi profesori. Este, de asemenea, un verb care descrie procesul de parcurgere înceată a unui conţinut, de a face lucrurile în manieră proprie, o metodă care adesea conduce la perspicacitate şi creativitate. Aceasta se aplică atât modului în care Moodle a fost creat, cât şi modului în care un student sau profesor abordează studierea sau predarea online. Oricine foloseşte Moodle este un Moodler.
articolul complet »
 
Colaborarea şcoală - familie - comunitate, Instit. Popescu Maria-Liana, Şc. cu cls. I-VIII, Priboieni, jud. Argeş

Odată cu intrarea copilului în şcoală, acţiunea educativă a fam­iliei se diversifică devenind mai complexă. Rezultatele educaţiei şcolare sunt dependente şi de modul în care se realizează colabo­rarea dintre şcoală şi familie. Ca instituţie care dispune de cadre pregătite în acest sens şcoala poate asigura această coor­donare, tematică abordată fiind concentrată cu precădere asupra activităţii de învăţare şi a randamentului şcolar.
O primă consecinţă ce rezultă de aici se referă la cunoaşterea de către învăţător, respectiv profesor sau diriginte a trăsăturilor şi potenţialului educativ al familiei.
articolul complet »
 
Cum creştem interesul pentru orele de informatică, Prof. informatică Bistreana Daniela Maria, Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă”, Bucureşti

Mulţi profesori de informatică se confruntă cu apatia elevilor în cadrul orelor de informatică. Dacă orele de TIC sunt considerate  atractive datorită diversităţii şi utilităţii pe care elevii o găsesc la aceste ore, nu acelaşi lucru se poate spune despre orele de informatică.  O mare parte a elevilor de la clasele de matematică-informatică recunosc  că apartenenţa la o clasă de acest profil a fost dorinţa părinţilor, alegerea calculatorului sau sfatul colegilor mai mari.
articolul complet »
 
 
Articole
Portretul profesorului preferat
citeşte »
VIDEO: Metode de predare: părinţi versus profesori
citeşte »
Ce înseamnă şi cum depăşeşti eşecul şcolar?
citeşte »
 
Activităţi practice
De ce plutesc obiectele pe apă?
citeşte »
Cum realizezi un suport pentru notiţe
citeşte »
Caută forma!
citeşte »
 
Sondaj
De la ce varsta este bine pentru un copil sa aiba computer personal?
citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
 
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Şoseaua Pipera-Tunari nr. 1/VII
Nord City Tower, etaj 4
Voluntari, Ilfov
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2010 INTUITEXT