Intuitext.roDidactic.ro

Unde mergem ca să vedem o moară de vânt

Cei mai mulți dintre noi am spune Olanda, nu-i așa? Asta pentru că nici prin gând nu ne-ar fi trecut că putem vedea o moară de vânt și în România, mai precis în județul Tulcea!

Este chiar ultima moară de vânt din Dobrogea, altădată cunoscută drept "țara morilor de vânt". Ene Ana-Maria, elevă în clasa a IV-a, a scris despre ea în cadrul concursului Micul Patrimoniu, care se desfășoară pe didactic.ro.

Acum că suntem în vacanță, dacă avem drum spre Tulcea, merită să facem un popas și la moara de vânt, pentru a o vedea cu ochii noștri.

Ce alte comori au mai adus la lumină copiii de pe întreg cuprinsul țării în cadrul concursului?

De exemplu, o fântână secretă, veche de 1 500 de ani, cunoscută în zonă drept Izvorul iubirii.

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

Programe de master în educație la Universitatea București
Cele două mastere organizate de Facultatea de Științele Educației sunt coordonate de Prof. Univ. Dr. Manolescu Marin și se adresează atât cadrelor didactice la început de carieră, cât și celor cu experiență. Orarul cursurilor, în timpul anului universitar, va fi unul flexibil, în așa fel încât studenții să poată participa la cursuri. Locurile la buget sunt completate de cele cu taxă.

Rezultate de excepție ale României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2014
În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat detaşat locul întâi cu 222 de puncte din 240 maxime cu 5 medalii de aur (2 cu punctaj maxim) şi o medalie de argint. La JBMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din 18 țări membre sau invitate.

AdmitereLiceu.ro - cum vă poate ajuta să alegeți liceul potrivit la admitere liceu 2014
Pe admitereliceu.ro găsiți online specializările oferite de liceele din localitatea dvs. în anul 2014. Puteți vedea cu ușurință câte locuri la matematică-informatică sunt în județul dvs., ce licee le oferă și cu ce medie s-a intrat anul trecut.

Pom înflorit, fotografie publicată de toma1963

Vara – lucrare colectivă, fotografie publicată de mitzone

Strategii didactice de succes

Studiu de caz: comportamentul preşcolarului I.C.

Preşcolarul I.C., născut la 02.01.2008, Ploieşti, grupa mare, Grădiniţa P.N. ,,Ion Creangă” prezintă următoarele particularităţi individuale, tipice pentru temperamentul coleric.

Prof. înv. preșcolar Lepădatu Maria
Grădinița P.N. "Ion Creangă", Ploiești

Suntparinte.ro

Tabere și școli de vară pentru copii

Ce facem vara asta în familie. Lista de dorințe

Cum obțin copiii succesul: prin curaj și perseverență (video)

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Iunie 2014