Intuitext.roDidactic.ro

Concurs Didactic.ro: Descoperă micul patrimoniu

Vă propunem în continuare o nouă temă pentru acelaşi concurs: „Micul Patrimoniu”. Pentru că vremea s-a încălzit şi natura a înverzit, păşiţi în afara locuinţelor voastre şi cercetaţi!
Căutaţi: poduleţe, fântâni (arteziene sau cumpănă), porţi frumoase sau uşi, statui, mori, cuptoare, troiţe sau cruci.
Atenţie, adjectivul „mic” face referire aici doar la dimensiunea bunului identificat (spre deosebire de o casă, biserică sau palat), dar nu are nicio legătura cu valoarea lui care poate fi în continuare mare. Sunt obiectele care ne întregesc peisajele adesea fără să ne dăm seama prin utilitatea şi frumuseţea lor.

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

Învățământ profesional 2014: Ce avantaje au elevii care aleg acest drum (pliant printabil pentru diriginți)
Învățământul profesional reprezintă o oportunitate pentru orice elev de a deveni un bun practician/meseriaș și de a-și continua pregătirea în domeniul în care dorește să se specializeze.

Recomandările lunii mai pe didactic.ro: testele online și aplicația de creare de diplome
Aplicația de teste online vă poate fi de un real ajutor în această perioadă: testele elevilor sunt corectate automat, iar elevii primesc rezultatul instant, la încheierea testului.

Evaluare națională la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a: Modele suplimentare de pregătire
Mai sunt câteva zile până la primele testări din cadrul evaluărilor naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Ministerul Educației a publicat modele suplimentare de pregătire pentru aceste evaluări.

Buchete de flori, fotografie publicată de toma1963

Strategii didactice de succes

Depăşirea barierelor aplicării educaţiei incluzive în şcoli

Pentru cei angajaţi în incluziunea copiilor cu dizabilităţi este important a înţelege că părinţii, pedagogii, colegii nu sunt medici – ei nu pot trata dizabilitatea, dar pot reduce dificultăţile cu care se confruntă aceştia, prin conştientizarea faptului că această categorie de copii, ajutaţi de cei din jurul lor, vor putea depăşi, într-un timp mai scurt sau mai lung, o parte din greutăţile pe care le au în prezent din cauza unor greşeli făcute cu ani în urmă.

Prof. înv. pr. Ciobanu Claudia Veronica
Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, Constanța

Suntparinte.ro

Evaluarea Națională: clasele a II-a, a IV-a, a VI-a. Ce trebuie să știi ca părinte

Ghidul părinților pentru clasa a II-a

Ghidul părinților pentru clasa a IV-a

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Mai 2014