Intuitext.roDidactic.ro

Concurs pentru elevi pe didactic.ro: Viitorul trecutului

Peste tot în jurul nostru, în comunitatea din care facem parte, există obiecte, locuri, clădiri, monumente cu o istorie aparte, care au traversat deceniile şi secolele şi au ajuns până la noi. Din păcate, multe dintre ele se sting sub ochii noştri - uitate, neîngrijite, nerestaurate. Poate fi vorba despre o clădire veche, un monument, o statuie uitată într-un parc, o stradă, o inscripţie, portul popular dintr-o anumită zonă, dar nu numai!
Poate fi vorba despre obiceiuri aproape uitate, poveştile de demult ale bunicii, pline de un farmec aparte sau de jocurile copiilor de dinainte de era internetului şi a calculatorului.
Vă invităm să descoperim aceste obiecte, locuri, poveşti din trecutul comunităţii noastre, să le aducem la lumină, să le facem cunoscute şi să începem să le preţuim din nou!

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

În decembrie am putea avea primele manuale digitale pilot la clasa I
Dacă va fi aprobat calendarul propus, anul şcolar viitor vom avea manuale noi la clasa I, atât în format tipărit, cât şi digital.

Admitere liceu: Cele mai populare specializări în anul 2012
Din cele aproape 200 000 de locuri la liceele din întreaga ţară în anul 2012, 53,1% dintre locuri au fost la filiera tehnologică, 41,2% la filieră teoretică şi 6,4% pentru filiera vocaţională.

Lansăm campania "10 pentru zece"
Ştim că toţi elevii caută preţiosul 10. De aceea, ne-am gândit ca nota 10 să fie mai uşor de obţinut, având la dispoziţie acum şi un preţ special la resursele moderne de tip digital.
"10 pentru zece" este pentru acei elevi care sunt mereu în căutarea resurselor moderne, pline de informaţie, uşor de utilizat.
În perioada 20 mai – 30 iunie 2013, găsiţi CD-urile educaţionale INTUITEXT în librăriile selectate* ale partenerilor cu o reducere de 10% pentru elevi de nota 10 (zece)!

Strategii didactice de succes

Jurnalul unei zile în clasa Step by Step
Toate evenimentele se derulează în mod firesc, natural, ceea ce încurajează copiii să fie deschişi, spontani, comunicativi şi dornici să se implice în activităţile zilei. Toate activităţile formează un tot, un proiect al zilei – parte a unui proiect săptămânal/proiect tematic.

Prof. Mirela Barcan
Şcoala Gimnazială nr. 18 Galaţi

Suntparinte.ro

Ce înseamnă învăţarea accelerată

Tehnici de învăţare accelerată – Concurs de 1 Iunie

Tabere de vară pentru 2013

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială | Arhiva revistei | Dezabonare

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Mai 2013