Intuitext.roDidactic.ro


Calculatorul – un prieten al educaţiei de calitate

În timp ce multe discursuri ale părinţilor sau formatorilor dau vina pe calculator când vine vorba de principala distragere a copiilor de la procesul educaţional, noi vă invităm să priviţi problema dintr-un alt unghi. Evoluţia tehnologică s-a produs şi calculatorul face parte din viaţa majorităţii. Internetul este şi el o formă de comunicare puternic înrădăcinată. Folosite constructiv cele două elemente pot fi un sprijin real al educaţiei de calitate.

Citeşte toată ştirea

Ştiri didactic.ro

Structura anului şcolar 2012 - 2013
Anul şcolar 2012-2013 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 178 de zile lucrătoare. Prima zi de şcoală va fi luni, 10 septembrie 2012.

Catalogul manualelor şcolare valabile pentru anul şcolar 2012 – 2013
Documentul stabileşte lista manualelor şcolare avizate de minister şi modul de achiziţie al acestora: gratuit, cu costuri asigurate de Ministerul Educaţiei, sau de pe piaţa liberă.

Programele şcolare pentru clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2012 – 2013
La clasa pregătitoare, se vor studia 8 discipline în trunchiul comun. Matematica şi cunoaşterea mediului au fost contopite într-o singură disciplină, la fel şi educaţia plastică şi abilităţile practice.

Şcoala Făgetu, publicată de niticuotiliaana

Lectură în parc, publicată de codina2007

Strategii didactice de succes

Tema de vacanţă, o corvoadă?
Se apropie sfârşitul vacanţei mari. Pentru elevii noştri aceasta a fost timp al relaxării, al jocului, al somnului de dimineaţă fără griji. Unii dintre ei, mai puţini la număr, au fost în tabere de studiu, în cantonamente etc. Cei mai mulţi, din păcate, au trăit zile şi nopţi în lumea virtuală oferita de calculator: pe facebook sau adunând puncte pentru a trece la stagii superioare ale multiplelor jocuri online. Nu ne mai miră faptul că, în primele zile ale anului şcolar, copiii păşesc apatici, mai obosiţi decât au plecat, pragul şcolii.

Semeş Ana Carmen, prof. înv. Primar
Şcoala cu clasele I-VIII “Scarlat Longhin”
Dofteana-Bacău

viitoriolimpici.ro

Viitorii olimpici în acţiune
177 de elevi, 15 invitaţi dintre cei mai buni de la Olimpiada Internaţională de Matematică, Olimpiada Naţională de Matematică şi Balcaniada de Juniori şi 37 de profesori s-au bucurat de a treia ediţie a taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, tabără ce a avut loc între 20 şi 25 august, la Câmpulung Muscel.

Suntparinte.ro

Cum influenţează consumul de apă învăţarea

Obiective pentru noul an şcolar

Cum reciclezi rechizitele vechi

Cum sa creezi o copertă specială

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială
Arhiva revistei

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 August 2012