Intuitext.roDidactic.ro


30 de jocuri educaţionale online - surpriza Didactic.ro pentru vacanţa mare!

Şcoala s-a terminat, dar noi suntem în continuare alături de voi, dragi profesori şi elevi, cu propuneri educative de petrecere a timpului liber. V-am pregătit o serie de jocuri online pentru copii care vor face vacanţa mai frumoasă şi mai interesantă.

Citeşte toată ştirea

Cursuri de perfecţionare pentru profesori de limba română şi psihologi/consilieri şcolari, organizate de Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice (FCRP) din cadrul SNSPA împreună cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE)

Proiectul Stilul de învăţare şi temperamentul şcolarilor – instrumente pentru o educaţie creativă reprezintă unul dintre eforturile de cercetare şi de implementare a celor mai moderne concepte în domeniul educaţiei naţionale, având ca scop principal dezvoltarea unui program inovativ, de scurtă durată, pentru formarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar prin folosirea de metode şi tehnici inovative de predare care au la baza stilul de învăţare al elevilor şi temperamentul şcolarilor.

Citeşte toată ştirea

Vacanţa cu didactic.ro

Diplome pentru şcoala de vară
Aplicaţia de generare de diplome funcţionează şi în perioada vacanţei. Puteţi premia elevii care participă la şcoli şi ateliere de vară, cu diplome deosebite apreciate de dascăli şi copii.

Fotografia zilei
Împărtăşiţi şi celorlalţi activităţile deosebite pe care le organizaţi în vacanţă! Zilnic, moderatorii didactic vor alege cea mai frumoasă fotografie pentru secţiunea Fotografia zilei de pe prima pagină a site-ului.

Proiecte de vacanţă
În curând, didactic.ro va lansa o nouă aplicaţie pe didactic.ro: o zonă unde puteţi lucra online împreună cu elevii dumneavoastră, în cadrul unui proiect. Veţi putea posta fotografii, articole, filmuleţe video, dar şi ataşamente care ilustrează munca tuturor la proiect.

Creaţiile copilăriei, fotografie publicată de adreana

Ştiri didactic.ro

Calendar pentru pretransferul, detaşarea în interesul învăţământului şi detaşarea la cerere
Cadrele didactice titularizate începând cu 1 septembrie 2011 devin cadre didactice titulare ale sistemului de învăţământ preuniversitar şi pot participa la etapele de mobilitate ale personalului didactic pentru anul şcolar 2012-2013.

Admitere liceu 2012 – ce trebuie să ştiţi despre fişa de înscriere
Cum trebuie să procedeze absolvenţii care doresc să participe la admitere în alt judeţ şi cum se corectează erorile din fişele listate de calculator.

Fişa de înscriere la liceu, în format electronic, pe admitereliceu.ro
Fiecare pas este opţional, la final fişa se poate printa pentru un mai bun studiu. Elevii pot merge cu ea la şcoală pentru a o folosi drept model în momentul completării fişei reale.

AdmitereLiceu.ro

Discursul de 5 minute
“Dacă le-aţi putea vorbi copiilor, cu 5 minute înainte de examen, ce le-aţi spune?”
Dă tot ce e mai bun din tine. Dar nu uita, pentru părinţii tăi şi pentru cei care te susţin, vei fi mereu un premiant!
Nu te prezenta ca un adolescent răsfăţat, dependent de telefon, computer şi mâncare nesănătoasă. Poţi mai mult de atât! Vorbeşte-ne despre prietenie, ataşamentul de familie, jocurile în natură, iubirea pentru animale, ajutorul şi respectul pe care îl dai celor din jur.

Suntparinte.ro

Tabere de vară pentru copii

Şcoli de vară

De la ce vârstă îl laşi pe copil să meargă singur în oraş

Cum puteţi publica în Revista electronică Didactic.ro

Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială
Arhiva revistei

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Iunie 2012