Intuitext.roDidactic.ro


Cele mai frumoase activităţi din săptămâna Şcoala Altfel
sunt pe didactic.ro

Acum puteţi arăta colegilor şi părinţilor activităţile deosebite pe care le-aţi organizat în săptămâna Şcoala Altfel.

Şcoala Altfel a însemnat pentru cadrele didactice luni întregi de efort: de la consultarea cu părinţii, elevii, colegii de catedră,  planificarea activităţilor - cât mai diverse şi mai interesante pentru fiecare zi a săptămânii, căutarea partenerilor,  până la  organizarea cu atenţie a programului zilnic, desfăşurarea efectivă a activităţilor şi întocmirea rapoartelor despre săptămâna Şcoala Altfel.

De aceea, didactic.ro a deschis o nouă secţiune: Cele mai frumoase activităţi din Şcoala Altfel.

Citeşte toată ştirea

Ştiri din educaţie

Cum se organizează concursul de ocupare a unui post în învăţământ în anul şcolar 2012-2013

Anul acesta, candidaţii vor susţine şi o inspecţie specială la clasă, pe lângă proba scrisă.

Completarea normei titularilor şi repartizarea candidaţilor nerepartizaţi în urma concursului de ocupare de posturi

Prioritate la completarea normei didactice vor avea cadrele didactice care au participat la concursul de ocupare a posturilor organizat de către UPJ (Unitatea de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică)...

Strategii didactice de succes

Cum folosim teatrul şi filmele în predarea limbii engleze

Cred cu tărie că un profesor de limba engleză poate folosi instrumente noi şi interesante pentru a face procesul de predare a unei limbi străine mai atrăgător şi mai eficient. Folosirea teatrului şi a filmele în orele de limba engleza poate fi un instrument care sporeşte motivaţia elevilor, dă profesorului şansa de a căpăta o mai profunda cunoaştere a secretelor predării, de a descoperi noi modalităţi de a pătrunde în mintea elevilor, de a redescoperi plăcerea jocului ca şi metodă de învăţare si dezvoltare a caracterului uman.

Venera Roth-Gross – profesor de limba engleză
Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa

Idei noi în dezbatere

Abordarea însuşirii citit-scrisului din perspectivă modernă - alternativa „2 PAŞI”

Învăţătorul care a condus paşii mai multor generaţii de elevi, credem că e de acord cu următoarea afirmaţie: la intrarea în clasa I, nivelul  cognitiv al şcolarului de azi este diferit de cel al şcolarului de acum 20 de ani. Majoritatea copiilor de acum, la intrarea în şcoală, cunosc literele de tipar parţial sau integral, mai ales majusculele, dovedesc abilităţi de comunicare şi manifestă o mare dorinţă de a vorbi, iar unii ştiu să citească / să scrie cu  majuscule de tipar.

Învăţător Mariana Rusu,
Profesor Înv. Primar, Gabriela Popescu,
Lic. Teoretic “Gh. Şincai”, Cluj-Napoca

Învăţământul din alte ţări

Finlanda - fără teme pentru acasă şi probe de evaluare

Pasi Sahlberg, un educator şi autor finlandez, a avut o întrebare simplă pentru elevii de liceu în ani terminali cărora le vorbea într-o dimineaţă, săptămâna trecută, în Manhattan: "care dintre voi vrea să devină profesor?"
Dintr-o clasă de 15, două mâini s-au ridicat - una uşor ezitantă.

Suntparinte.ro

Scriere creativa: cum se scrie o poveste animata

Când copilul inventează scuze

Ce înseamnă educaţia pozitivă

La Olimpiada Naţională de Matematică „Rezolvitorii 2.0” premiaţi şi de ViitoriOlimpici.ro

La finala Olimpiadei Naţionale de Matematică (ediţia 63), care a avut loc în perioada 3-6 aprilie, la Constanţa pentru clasele VII - XII şi la Bistriţa pentru clasele V-VI...

Temele viitoare

- Cum sărbătoresc didacticii Ziua Europei (prezentare a celor mai frumoase idei publicate de membrii comunităţii didactic.ro);
- Cum predăm noţiuni dificile la matematică;
- Cum insuflăm elevilor pasiunea pentru disciplina pe care o predăm.

Vă invităm să trimiteţi un articol pentru una dintre temele de mai sus la adresa de email newsletter@didactic.ro, până la data de 30 aprilie. Apreciem în mod deosebit materialele bazate pe experienţa personală, care prezintă strategii utilizate cu succes, cu rezultate concrete în progresul elevilor. Pentru mai multe detalii privind criteriile de selecţie, consultaţi Caseta editorială.

Caseta editorială
Arhiva revistei

Revista electronică Didactic.ro ISSN 1844-4679 Aprilie 2012