Ştiri din educaţie
 
Discuţii online cu părinţii de la clasă - la ce a fost utilă aplicaţia “Grupul Clasei” în luna noiembrie

SuntParinte.ro şi Didactic.ro vă invită să folosiţi aplicaţia “Grupul clasei” – discuţii online cu părinţii de la clasă.
articolul complet »
 
     
 
Care sunt domeniile şi criteriile de evaluare anuală a personalului didactic în anul şcolar 2011-2012

În Monitorul Oficial a fost publicată metodologia privind evaluarea anuală a personalului didactic şi auxiliar. Aceasta intră în vigoare începând cu anul şcolar 2011-2012.
articolul complet »
 
     
 
Bitdefender Antivirus Free Edition, protecţie a datelor oferită gratuit doar în România

Bitdefender Antivirus Free Edition este o soluţie de protecţie a datelor ce utilizează cele mai avansate tehnologii în domeniu, oferind siguranţă maximă, minim de resurse consumate, zero configurări şi zero întreruperi.
articolul complet »
 
     
 
Chestionar Didactic.ro

Puteţi contribui la dezvoltarea site-ului dvs preferat, Didactic.ro, răspunzând la un scurt chestionar (3 minute). Ca să accesaţi chestionarul, daţi click aici
 
190 de lei – toată colecţia Gazeta Matematică 1895-2009 (ediţie electronică).

Foloseşte codul ELGM-1895 la efectuarea comenzii. [Click Aici] pentru detalii.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
De la conflict la colaborare, Prof. Felicia Perşunaru, Şc. cu cls I-VIII Găiseni, jud. Giurgiu

Încă de la începutul civilizaţiei, violenţa a fost o problemă majoră. E dificil să stopezi violenţa când istoria este plină de războaie între naţiuni care şi-au rezolvat conflictele într-un mod nu tocmai amiabil. Violenţa reprezintă o problemă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru părinţi. O problemă care loveşte oriunde şi oricând.
articolul complet »
 
Incluziunea educaţională, parte a învăţământului modern românesc, Prof. Duţescu Mirela Lidia, Colegiul Comercial Virgil Madgearu, Tg-Jiu

Incluziunea, a fost percepută ca o fază de integrare  a copiilor cu cerinţe educative speciale. Într-o abordare nouă, incluziunea se referă la o altă manieră de abordare a educaţiei pentru toţi. Observaţiile la nivel de clasă confirmă faptul ca nu toţi copiii pot face faţă în mod susţinut şi performant cerinţelor şcolare, dar că, în acelaşi timp, folosind metodele potrivite de predare – învăţare – evaluare şi respectând ritmul propriu al fiecărui copil, toţi elevii pot înregistra progrese şcolare, uneori acestea fiind remarcabile faţă de aşteptările iniţiale.
articolul complet »
 
Utilizarea calculatorului în învăţământul preşcolar, Ed. Marin Gheorghiţa, Grăd. “Inocenţa ” - Găeşti, Dâmboviţa

Educaţia este într-un flux permanent de schimbare. Evoluţia  societăţii este din ce în ce mai alertă, devine tot mai marcată de necesitatea cunoaşterii rapide, complete şi corecte a realităţii înconjurătoare, pentru ca luarea deciziilor să fie făcută ferm, oportun şi competent. Acest lucru duce la creşterea volumului de informaţii ce trebuie analizat, la necesitatea stocării şi prelucrării acesteia, deci la necesitatea utilizării calculatorului atât în viaţa de zi cu zi cât şi în procesul instructiv-educativ.
articolul complet »
 
Biblioteca clasei - modalitate de stimulare a interesului elevilor pentru lectură, Prof. Briciu Andreia-Elena, Şc. nr.6 „V.I.Popa” Bârlad, jud. Vaslui

Biblioteca este un centru unde se realizează educaţia permanentă a membrilor unei comunităţi. Creşterea cantităţii de informaţii, în decursul timpului, a dus la inventarea bibliotecii, o invenţie culturală ca şi scrierea, poezia sau muzica. Studiul în bibliotecă duce nu numai la receptarea unor informaţii, ci şi la descoperirea spiritului de ordine şi disciplină în muncă, în creaţie. O inscripţie aflată la sediul UNESCO de la Paris spune cam aşa: Dacă omenirea şi-ar distruge toate fabricile acestea s-ar putea reface în 200-300 de ani. Dacă omenirea  şi-ar distruge cărţile, ar fi aruncată în epoca de piatră.
articolul complet »
 
     
 
Când părintele face tema pentru acasă în locul copilului citeşte »

1 Decembrie: Ce este patriotismul – cum ar fi lumea fără România citeşte »

Ornamente de Crăciun din hârtie citeşte »

Decoraţiuni origami pentru Crăciun citeşte »

Tricolorul de 1 Decembrie citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2011 INTUITEXT