Ştiri din educaţie
 
Bani de liceu 2011 - toţi elevii solicitanţii vor primi sprijin financiar
Ministerul Educaţiei  a publicat lista beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu" pentru anul şcolar 2011-2012.
articolul complet »
 
     
 
Acordarea gradaţiei de merit - 2011-2012

Anul acesta, metodologia de acordare a gradaţiei de merit este aceeaşi cu cea de anul trecut.
articolul complet »
 
190 de lei – toată colecţia Gazeta Matematică 1895-2009 (ediţie electronică).

Foloseşte codul ELGM-1895 la efectuarea comenzii. [Click Aici] pentru detalii.
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Influenţa mediului şcolar asupra nivelului stimei de sine, prof. înv. primar Badea Cristina, Şc. cu cls. I-VIII „Al. I. Cuza” Câmpina, Prahova

Să înveţi bine ţine în primul rând de tine. Învăţând dai dovadă de respect pentru tine. Dar unui copil care vine în clasa I nu-i poţi spune aceste fraze. Debutul scolarităţii poate fi uneori dificil, cu repercusiuni asupra nivelului stimei de sine. Nu e uşor să fii judecat de toţi cei din jurul tău. Statutul de elev implică noi responsabilităţi, dar şi drepturi. Apartenenţa la grupul clasă implică raportarea la norme dar şi la ceilalţi membri ai grupului.
articolul complet »
 
Învăţarea prin proiecte. Propuneri pentru învăţământul liceal. Prof. Floareş Daniela, C.N. Catolic “Sf. Iosif”, Bacău

Strategie didactică confirmată de practică şi implementată de câţiva ani buni în Statele Unite ale Americii şi în ţările Europei occidentale, învăţarea prin proiecte permite centrarea instruirii pe elevi, implicarea acestora în activităţi autentice care au legătură cu viaţa reală şi care îi pot ajuta să-şi dezvolte competenţele necesare în secolul XXI, dintre ele privilegiate fiind atât învăţarea autonomă cât şi capacităţile de colaborare, de rezolvare a problemelor şi de analiză critică. Este un tip de învăţare care are ca punct de plecare standarde curriculare şi de evaluare promovând interdisciplinaritatea, investigaţia şi demonstraţia asimilărilor prin rezultate şi performanţe.
articolul complet »
 
Factorii insuccesului şcolar. Instit. Colţ Rodica, Şc. cu cls I-VIII „Mihai Eminescu”, Brăila

Literatura de specialitate vorbeşte despre trei categorii de factori ai insucceselor şcolare: factori care ţin de elev (caracteristici anatomio-fiziologice şi psihologice), factori care ţin de şcoală şi de condiţiile pedagogice şi factori care ţin de familie şi de mediul sociocultural în general. Nu putem vorbi de un factor decisiv al insuccesului şcolar, deşi există autori care privilegiază un factor în raport cu ceilalţi. Astfel, uneori au fost puse pe primul plan cauzele „dispoziţionale", deci factorii care ţin de individ, mai ales cei de origine congenitală, alteori hotărâtori au fost consideraţi factorii de mediu.
articolul complet »
 
Un site dedicat limbii franceze. Iulian Untaru, C.N. “I. C. Brătianu”, Piteşti

Nimeni nu-şi mai poate imagina existenţa sa cotidiană fără televizor, calculator, telefon mobil. Calculatorul a adus cu el o democratizare fără limite, copiii şi adulţii având azi acces egal la informaţie, deşi primii nu au maturitatea şi responsabilitatea celor din urma. Avantajele acestei mi-nuni a geniului uman sunt concurate de pericolele pe care le ascunde (dependenţa de calculator, site-urile porno sau ale pedofililor, agresivitatea, izolarea, dezumanizarea progresivă, probleme de ordin medical, lipsa comunicării verbale, comunicarea prin intermediul programelor de chat, în scris, cu un limbaj total nepotrivit vârstei lor, fără respectarea regulilor de ortografie, fără  diacritice, cu multe prescurtări).
articolul complet »
 
     
 
Managementul furiei pentru cadrele didactice citeşte »

Când părintele nu se înţelege cu cadrul didactic citeşte »

10 obiceiuri care îl ajută pe copil să fie consecvent în învăţare citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2011 INTUITEXT