Ştiri din educaţie
 
Forum EDU pe didactic.ro!

Dorind să suplinim lipsa Formului edu.ro, acum închis temporar, vă invităm să activaţi pe noul forum al didactic.ro
articolul complet »
 
Propuneri pentru o nouă structură a anului şcolar

Ministerul Educaţiei analizează mai multe propuneri de modificare a structurii anului şcolar, în urma semnalelor primite de la cadrele didactice, de la părinţi şi de la elevi. Vă invităm să participaţi la dezbatere.
articolul complet »
 
Intuitext vă pregăteşte o surpriză plăcută!

Fiţi cu ochii pe noi la începutul săptămânii viitoare!
Până atunci, vă puteţi familiariza cu produsele Intuitext pentru învăţământul primar, matematică,  geografie, fizică, chimie, biologie dând [ click aici ]
 
     
Cu 100 000 de elevi mai puţini în învăţământul primar şi gimnazial, în anul şcolar 2011- 2012

Cifra de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar în anul 2011-2012 va fi cu peste 50.000 de locuri mai mică faţă de anul şcolar actual, proiectului Ministerului Educaţiei (vezi ataşament). Va scădea numărul elevilor din învăţământul primar şi gimnazial, în schimb va creşte cu 25 000 numărul de locuri în învăţământul liceal.
articolul complet »
Articolele Cancelariei Naţionale
 
Comunicare şi feedback, Prof. Pompilia Postenicu, Şc. cu cls. I-VIII „Spiru Haret” Bacău

Termenul de comunicare s-a impus în ultimii ani ca un scop, ca un mijloc, ca prioritate, ca obiectiv de referinţă a disciplinelor circumscrise.
Etimologia termenului relevă aspecte deosebit de interesante, care suscită reflecţia şi o analiză mai profundă: verbul latin comunico, -are, provenind din adjectivul munis, e al cărui înţeles era „a-şi face datoria, îndatoritor, serviabil” a stat la baza formării unei familii lexicale din care face parte communis, „care îşi împarte sarcinile cu altcineva”.
articolul complet »
 
Valenţele formative ale practicii pedagogice, Prof. Dorel Finaşcu, Şc. „Ion Creangă” Suceava

Este indiscutabil faptul că practica pedagogică pe care o realizează studenţii în şcoli şi licee are deosebite valenţe formative, întrucât, după o lungă perioadă în care aceştia au reprezentat categoria educabililor, abordează şcoala dintr-o nouă ipostază, aceea de profesor.
articolul complet »
 
Copiii problemă - O problemă? Prof. Doina Obuzic, Gr. Şc. Industrial de Marină, Galaţi

Unii copii sunt mai activi decât alţii şi fiecare copil poate fi la un moment dat foarter agitat, poate întâmpina dificultăţi în concentrarea asupra sarcinii, fiind uşor distras de ceea ce se întâmplă în jurul său. Cu toţii ştim că celor mici le este mai dificil să se concentreze sau să stea într-un loc timp îndelungat.
articolul complet »
 
Metode de corectare a comportamentelor nedorite ale copilului, Înv. Cojocaru Maria-Cristina, Şc. cu cls. I-VIII Bereşti Tazlău, jud. Bacău

Una dintre problemele cu care se confruntă părinţii este faptul că uneori sunt puşi în situaţia de a-i învăţa pe copii diverse comportamente, alteori îşi doresc să elimine sau să reducă o serie de comportamente ale copilului.
articolul complet »
 
     
Cum îţi poţi ajuta elevii care nu au înţeles tot ce le-ai predat la clasă?

Vezi AICI propunerile Didactic.ro.
 
Dezbatere
Eşti de acord ca notele copilului tău să fie anunţate în prezenţa tuturor părinţilor din clasă, în cadrul şedinţei cu părinţii? citeşte »
 
Articole
Creativitatea la copii citeşte »
Ce înseamnă un proces decizional citeşte »
 
Ne jucăm şi învăţăm
Care e cel mai frumos joc din câte s-au inventat citeşte »
Rezolvarea conflictelor citeşte »
 
  Didactic.ro – Cancelaria Nationala este si pe Facebook  
 
BitDefender Online Scanner: scanaţi-vă gratuit calculatorul

Vizitatorii Cancelariei Naţionale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus şi antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflaţi mai multe »
 
 
Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Naţională şi este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Naţională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educaţional a grupului Softwin.

INTUITEXT - Didactic.ro
Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 10A, complex Conect Business Park, clădirea Conect 1, et. 1, sect. 2, Bucureşti, cod 020337.
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro


Condiţii de publicare în Revista electronică Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spaţiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice şi să conţină la final numele şi titlul didactic al autorului, şcoala şi localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.

Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro şi intră automat în procesul de selecţie pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.
 
www.didactic.ro   |  www.intuitext.ro   |  www.olimpiade.ro   |  www.krpkr.ro
Dezabonare
Copyright © 2011 INTUITEXT